Laden Evenementen

« Alle Evenementen

When Consent Gets Kinky – Weekend Workshop

oktober 19 @ 10:00 am - oktober 20 @ 5:00 pm

Conscious Kink expert Rosie Enorah Heart en Consent pionier Marije Janssen bundelen hun krachten in deze workshop die draait om de vraag: hoe werkt consent in een kinky context? Hoe ga je om met consent als er ook machtsdynamieken zijn afgesproken? En hoe blijf je je ook in kinky situaties bewust van de nuances van geven, nemen, ontvangen en toestaan?

Over de workshop

In deze workshop leer je wat je nodig hebt om aangenamer aangeraakt te worden en krijg je meer duidelijkheid over wat JIJ graag wil als het gaat over kink, seks en intimiteit.

We werken daarbij met the Wheel of Consent van Betty Martin. Dit model gaat ervan uit dat het kunnen voelen en aangeven van onze eigen wensen en grenzen de basis is van enthousiaste consent. Consent gaat in dit geval niet over toestemming, maar om dat wat je met elkaar afspreekt: wat gaan we doen en voor wie is het? Met name die laatste vraag is van belang in het hebben van interacties die voor iedereen fijn zijn.

We gaan verder dan de gedachte dat intimiteit alleen gaat over geven en ontvangen en stellen onszelf de vraag: hoe kunnen we integer nemen en toestaan? Dat is makkelijker gevraagd dan beantwoord, en daarom gaan we in deze workshop terug naar de basis. Je leert op een fysiek niveau anders voelen, waardoor je duidelijker krijgt wat het is dat jij graag wil.

Conscious kink stelt ons daarbij in staat om dit toe te passen op kinky situaties. Het is een gereedschapskist waarin het aangeven van grenzen en het communiceren over consent centraal staan. Het stelt ons in staat op een veilige manier allerlei kinky dingen te verkennen, en daarmee zelfbewuster en zelfverzekerder te zijn op seksueel gebied. Door verschillende dingen uit te proberen komen we er langzaam achter wat we wel en niet fijn vinden, en hoe we daar op een prettige manier over kunnen communiceren.

Aan de hand van verschillende praktische oefeningen leer je hoe je op een andere manier kan aanraken en aangeraakt kan worden. Centraal thema daarbij is de vraag: voor wie ben je dit aan het doen? Is het voor jezelf? Of voor de ander? Op deze manier leg je een nieuw fundament voor alle interacties die je hebt. Deze workshop helpt je om van dat ‘wel ok’ gevoel een fantastisch gevoel te maken, geheel gebaseerd op wat jij wil.

DE DOCENTEN

Marije
Marije Janssen heeft een passie voor intimiteit, communicatie en aangename aanrakingen. Via diens Platform voor Seksualiteit streeft Marije naar meer openheid over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Diens aanpak is betrokken, open en nuchter, met een focus op dat wat iedere individuele deelnemer nodig heeft.

Marije’s focus ligt op het creëren van een ruimte waarin mensen kunnen gaan voelen wat ze willen. Vaak zijn we zo gericht op een beeld hoe we denken dat we zouden moeten zijn dat we niet meer voelen waar we daadwerkelijk naar verlangen. Kernwoorden in het werk van Marije zijn: rust, aandacht en vertragen. Terug naar de basis.

Marije heeft o.a. workshops gevolgd bij Betty Martin (Like a Pro/Wheel of Consent), H Howitt (Fucking without a Gender), Dossie Easton (Radical Ecstasy) en vele anderen. Sinds juli 2017 is Marije gecertificeerd coach/practioner (Alba Academie).

Rosie
Rosie Enorah Heart heeft haar wortels in Utrecht en reist inmiddels de wereld over met haar workshops en privé sessies op het gebied van Conscious Kink en tantra.

Wat zijn onze diepste, meest authentieke verlangens? Degene waar we ons voor schamen, en die we geheim houden voor onze liefjes en vaak voor onszelf? Die verlangens zijn de focus van Rosie’s werk. Hoe kunnen we communiceren over onze sexy wensen en grenzen zonder dat het ongemakkelijk wordt? Wat valt er allemaal te ontdekken op het gebied van intimiteit, kink en bdsm? En hoe ga je veilig op ontdekkingsreis?

Rosie combineert technieken uit de bdsm met die uit tantra. Een magische mix die garant staat voor een spannende, emotionele, en diepe ervaring.
Ze heeft ruime ervaring met het werken met mensen met verschillende genderidentiteiten. Haar kijk op tantra en seksualiteit heeft een queer invalshoek.

Rosie heeft zowel de Urban Tantra Professional Training Program van Barbara Carrellas als de Temple Whore en Conscious Kink Practitioner Trainingen van de School of Erotic Mysteries in Londen gedaan.
In 2017 is ze uitgeroepen tot Sekswerker van het Jaar tijdens het jaarlijkse Sexual Freedom Awards gala in Londen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Dit weekend vindt plaats op een prachtige locatie in Utrecht.

Op zaterdag zijn we van 10.00 tot 18.00 in de weer, en op zondag van 10.00 tot 17.00.

We werken met een sliding scale. De normale prijs voor dit weekend in 200 euro. Als je meer kan missen, nodigen we je uit om een kaartje van 250 euro te kopen. Daarmee help je ons om ook kaartjes aan te bieden van 150 euro (bedoeld voor iedereen die minder dan 1350 euro per maand verdient).

Tickets zijn hier te koop.

Dit weekend is expliciet bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met Consent en Conscious Kink, ongeacht leeftijd, gender, relatievorm of achtergrond. Je hoeft geen partner mee te nemen om mee te kunnen doen.

Er wordt van je verwacht dat je enige ervaringen hebt met het Wheel of Consent en Conscious Kink. Onze taster avonden op 24 mei (focus op Wheel of Consent) en 6 september (focus op Conscious Kink) zijn geschikt om die ervaring op te doen. Neem bij twijfel contact op met Rosie (rosie (at) rosieheart.com) of Marije (marije (at) marijejanssen.nl)

Gegevens

Begin:
oktober 19 @ 10:00 am
Einde:
oktober 20 @ 5:00 pm
Evenement Categorie:

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte